09 - 12 - 2010

Nadat de verbinding met de server niet gemaakt kon worden, en ons systeem diverse malen gecrasht was [wat een misiere ] bleven we [u ] verstoken van foto's! Nu dit weer mogelijk is heeft u nog wat foto van ons te goed.

Op de tweede module is het station , een losweg en een kolenhandel gepland. Ook worden hierop nog een tweetal boerderijen en een laantje die een leuke doorkijk geeft gerealiseerd .6 woonhuizen maken het geheel af!

 

De oude kolenboer heeft zijn opstallen langs het spoor, echter het kolentijdperk loopt op zijn eind , er komen steeds meer gashaarden en de Hr Noot ziet dan ook zijn inkomsten dalen. drie van de zes bunkers zijn redelijk gevuld de andere drie worden in gebruik genomen om er vaten met olieproducten en zakken kolen in op te slaan.Vroeger werd de kolen over een eigen aansluiting aangevoerd, 2 sporen.De laatste jaren gebeurd dat op het kleine enkelspoor waar af en toe ook de olie aangevoerd wordt. Het spoor is kort,en kan dan ook maar 1 wagon herbergen.Het andere spoor is compleet met de wissel opgebroken.

De [ stook ]olie vindt nog steeds aftrek bij zijn klanten en ook zijn er nog steeds een paar klanten die kolen afnemen. De oude Noot is een klagerd, maar hij heeft nog steeds een goed belegde boterham.

Op het terrein van de kolenboer staan ook nog allerlei machines om kolen af te zakken,of olievaten af te vullen.Op de foto's mist u deze nog.Ook komt er een grote olietank waar vanuit gewerkt wordt.Ook mag een transportband niet ontbreken!!

01-02-2011.

De Hr Noot heeft zijn kantoortje niet ver vanaf de ingang. Hij heeft het terrein zo ingericht dat hij zijn oude golfje naast het gebouwtje kwijt kon.

Het gebouwtje is het kantoor van de oude Noot,direct na binnenkomst kon je rechts naar een smalle ruimte, daar stond alleen een bureau!Meer was ook niet nodig aldus de Hr Noot! Kasten haa....allemaal onzin de boekhouding.... alles op een kladje, en bewaren dat deed hij alleen met zijn geld.

Aan de andere zijde had je nog een schafthok - kantine is een te dure inschatting van deze ruimte - ,voor de 4 man personeel bood het alle gerieven van toen.Een tafel met een paar stoelen en een rekje waar je de meeste boterhammen wel op kwijt kon. Het was er tenminste warm en droog, maar ook een beetje duister want een lamp werd niet nodig geacht.

Het behoeft weinig uitleg om u te vertellen dat het onderhoud aan de gebouwen ook tot een minium terug was gebracht = kost alleen maar geld. Maar u ziet natuurlijk ook wel dat een kwastje verf hier geen kwaad kan! Ook van een Arbo had niemand nog gehoord, zodat een steunbalk van de loods, waar verleden week nog de vrachtauto tijdens het draaien met z'n kont tegen aan zat, nog steeds scheef staat.

Dhr Noot zei altijd: wie weet hoelang we hier nog werk hebben?! Ja... daarin kon Dhr Noot nog wel eens gelijk krijgen!

Maar Noot zou Noot niet wezen om nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren.Hij had immers al een handel in olie, dus met steeds meer automobielen op de wegen zou het zo maar kunnen zijn, dat de vraag naar brandstof wel eens zou kunnen toenemen, ja, Noot zag het al voor zich.! Maar ja..... dat zou weer investeren worden en dat wou Noot [ nog ] niet ! Hij wachtte liever dat hem het water aan de lippen zou staan!Dan zou hij wel een keuze maken.

12-04-2011.

De oude kolenboer woonde niet op het terrein zelf maar in 1 van de 6 huisjes die waren gebouwd aan de rand van Kuyerbosch vlak bij het bos.

Daar had hij samen met zijn vrouw een leuk optrekje gehuurd, hij kon er ook 1 kopen maar... u raad het al: dat geld he . Wie zei dat hij gierig was?Welnee!.. eerdaags dan werden die nw.huizen vanzelf goedkoper en dan,.. ja dan... zou hij er 1 kopen.Zoveel mensen woonden er nu toch ook weer niet in Kuyerbosch die met verhuisplannen rondliepen dus er zouden wel een paar huizen leeg blijven staan .En als de gemeente ze dan niet kwijt kon, zou hij ze goedkoop kunnen kopen! Dhr Noot wist toen echter niet welke vlucht de Kuyerbosche economie zou nemen!!!

De meeste zaken en gebouwen zijn weer zelf gemaakt van allerhande materialen. Wist u dat de kolenloods van Dhr Noot is gemaakt uit een lamel en luciferhoutjes?Het dak kwam van Auhagen en ook het kantoor [ halteplaatsgebouw ]!De vw golf is een kit van Herpa en het klinkerplein is ook van Auhagen, de palen van de loods zijn lollystokjes. en de bomen zijn van draad en schuim uit een oud kussen. kosten : nul.

Het laantje is zo als u ziet nog lang niet af ,er moetn nog heel wat bomen bijkomen wil het een mooi dicht bladerdak hebben! Tussen de bomen hebben we lantarenpalen gezet, sommige staan naast de boom met hun licht in de boom. We zullen wel zien wat voor een effect dat geeft!Aan het station ben ik nog niet toe want ik heb de klinkerweg weer verwijdert,deze was ingescheurd! Tegen de achterwand komen de boerderijen in halfrelief d.w.z. op de punt met een halve diepte!! Ook wil ik de klinkers in de gevels van het station kleiner hebben,dus ik moet van baksteen plaat of een etsplaat ,een nieuwe gevel zien te maken. Als dat goed lukt ga ik een station uitbrengen in resin.Het perron heeft u al kunnen zien.Deze module is nog lang niet af. Er zal geregeld wat aan de gebouwen gewerkt worden.

22-07-2011.

We zijn begonnen met het verwijderen van de bestrating rond het station! Schrik niet het is geen totale afbraak van Kuyerbosch. De bestrating voldeed toch niet helemaal aan de maten die we voor ogen hadden. Dus dit is nu verwijderd, en op deze plekken komt nieuw uit klei gedrukte straten met een kleinere "steenmaat".

Ook is er weer het nodige ingekocht aan materiaal en rollend materieel, ik denk dat de bietentrein of liever gezegd kolentrein een inposante verschijning wordt met meer dan 30 bakken lengte. Ook de heer noot heeft zijn transportband gekregen, maar nu zeurt hij weer over de kleuren ervan! hij heeft ook wel een klein beetje gelijk: grijs metaal met een rood/oranje transportband nou ja....!! Deze gaat nog even naar Kwassies: de plaatselijke herstelwerplaats annex spuiterij.

 

28-10-2011.

Daar we een stel landarbeiders hadden moesten we die maar eens aan het werk zetten.Dus op de achterzijde een korenveld gemaakt met daarop korenschoven,een platte wagen erbij getrokken door een paard en oogsten maar.

Een achtergrond ontbrak nog, alleen blauwe lucht, leek als of je in de bergen stond dus dat wil ik nog veranderd hebben! We moeten het even zonder de hulptroepen stellen, dus het tempo gaat er nu goed uit want de kids moeten hun schoolwerk beter bijhouden. Ze scoren dan wel boven gemiddeld, maar dat is nog geen reden tot luieren. Dus tijd voor hobby is er even niet bij! [ streng he ]

Ik had al eens vermeldt dat er een paar gebouwen in een soort van halfrelief kwamen te staan tegen de achtergrond,wel nu ,ik heb een boerderij onder een bepaalde hoek gezaagd en geplaats naast het korenveld wat bomen erbij gezet en .......het lijkt best wel leuk ...voor een amateurtje dan . Foto's volgen.

23-12-2011.

Zo nog even voor kerst een klein berichtje, het laantje van loofbomen krijgt gestalte en het zal niet lang meer duren of er zullen foto's gemaakt worden hiervan.

Wat ons nog rest: Prettige kerstdagen... en een ... gelukkig nieuwjaar..... dat het in alle opzichten mag slagen!!!

Tot ziens in het nieuwe jaar!!

 

Tot dan zeggen we: tot de volgende update!